Nasi goreng met valse bloemkool-rijst
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Hak de bloemkool fijn tot deze ongeveer de grootte heeft van rijstkorrels en zet opzij.
  2. Snijd alle groenten in blokjes en zet opzij.
  3. Verwarm 2 EL arachideolie in een wok en laat die goed heet worden.
  4. Voeg de sambal toe (Indien je een pikante nasi wil kan je altijd meer sambal of chilipeper gebruiken).
  5. Voeg alle groenten, behalve de bloemkool-rijst en de spinazie, toe aan de hete olie en bak deze aan tot ze mooi gebruind en beetgaar zijn (+/- 5 min).
  6. Voeg de fijngehakte bloemkool toe samen met de droge kruiden.
  7. Bak de bloemkoolkorrels gedurende +/ 5 minuten tot deze beetgaar is.
  8. Voeg op het einde de sojasaus, ketsjap, spinazie en de gehakte koriander toe en laat nog even goed warm worden.
  9. Dien op met vers citroensap of chutney.