Make the most out of your ingredients
title image

Korianderpesto met pistachenoten

Korianderpesto met pistachenoten

Af en toe rommel ik mijn voorraadkast eens uit en kom ik allerlei ingrediënten tegen die ik in een impulsieve bui heb gekocht en maar één of twee keer heb gebruikt. Zo herbergt mij rode, bomvolle ‘pantry’ o.a. oranjebloesemwater, shiitake paddenstoelen, sinaasappelthee, en belachelijk assortiment aan pasta en peulvruchten, allerlei kruiden en ga zo maar door. Maar vandaag viel mijn oog op een pakje pistachenoten die met een verse bussel koriander omgetoverd werden tot deze korianderpesto met pistachenoten.

Deze pesto fleurde mijn biefstuk op, maar kan je evengoed kwijt bij een stukje kip of lam, in soep of op een warme toast met bvb. fetakaas.

TIP: Je kan de koriander pesto ook heel gemakkelijk invriezen. Zoals we al eerder hebben gedaan in een ijsblokjesvorm of in een hersluitbare diepvrieszak die je dan goed plat duwt. Wanneer je de pesto nodig hebt, kan je dan heel gemakkelijk de zak openen en een stukje afbreken. De pesto is in een paar minuten ontdooid.

(stokbeeld van Delphine Remy / Shutterstock)

Recept Afdrukken

Korianderpesto met pistachenoten

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Saus
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Porties
Maaltijd Saus
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Porties
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Doe de koriander, groene peper, knoflook, pistachenoten en zout in een blender en mix de ingrediënten grof door elkaar.
  2. Voeg de helft van de olijfolie en het limoensap toe en blend verder tot alle ingrediënten mooi door elkaar gemengd en glad zijn.
  3. Voeg de rest van de olijfolie toe en mix nog kort even door elkaar.
  4. Kruid naar smaak met extra zout en limoensap. Als de pesto te dik is, kan je nog altijd wat extra olijfolie toevoegen.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: