Restje perziken wordt lekker koekje…
Ik liet me in de supermarkt verleiden door een mooie bokaal glimmende perziken. Eet ik normaal nooit, maar denk dat het vrolijke geel mij aantrok. Dus wel eentje geproefd, maar daar stonden ze dan te ponken in mijn ijskast. Op zoek naar een manier om ze op te gebruiken vond ik na een ellenlange lijst ‘upside-down cakes’ deze (oorspronkelijk glutenvrije) koekjes: koekjes met perzik en gember.
Het originele recept heb ik enigszins aangepast door er amandelpoeder, gedroogde en verse gember aan toe te voegen.
In de zomer kan je natuurlijk verse perziken gebruiken.
TIP/ Je kan de koekjes best de dag zelf opeten. De tweede dag waren ze nog altijd lekker, maar net iets minder krokant.
Recept Afdrukken
Koekjes met perzik en gember
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Meng in een kleine kom de blokjes perzik en de geraspte gember door elkaar en zet opzij.
Meng in een grote kom de speltbloem, rijstbloem, amandelpoeder, suiker, zout, gemberpoeder en bakpoeder door elkaar.
Kneed met je handen de boter door de bloem tot het op grof zand lijkt.
Meng vervolgens het ei en de vanille onder het bloemmengsel. Het deeg moet net met elkaar gemengd zijn en vrij stevig. Als het deeg te droog is kan je een heel klein beetje melk toevoegen.
Schep telkens een gehoopte TL van het koekjesdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw het deeg in het midden plat en vorm cirkeltjes van +/- 7 cm diameter en 3 mm dik. De randen mogen iets dikker zijn, zodat de vulling in het midden kan liggen. Vorm zo ook de overige koekjes.
Verdeel het perzik-gember mengsel over de koekjes en sprenkel er nog een klein beetje suiker over.
Bak de koekjes gedurende 12 à 15 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot de randen goudbruin zijn.
Geen commentaren.