Make the most out of your ingredients
title image

Gefrituurde salieblaadjes

Gefrituurde salieblaadjes

Empty the Fridge - Gefrituurde salieblaadjes

De salie op mijn terras tiert welig sinds ik hem heb verpot.

Geweldig dat mijn anders niet zo groene vingers het eens goed deden, maar ik weet niet wat gedaan met al die fluwelen blaadjes.

Wat te doen met teveel salieblaadjes…

Salie heeft een nogal uitgesproken smaak, dus het is niet dat je die zomaar – zoals bijvoorbeeld peterselie – in eender welk gerecht kan verwerken.

Ik gebruik salie meestal als ik een varkenskoteletje of mootje zalm bak (gewoon bovenop meebakken) of in salieboter bij gnocchi of pastagerechten. Kruidenboter of pangrattato zijn ook goede opties om teveel salie op te gebruiken.

Gefrituurde salieblaadjes

Mijn nieuwste aanwinst in het salie-repertoire zijn deze gefrituurde salieblaadjes. Lekker als soort van aperitief hapje bij een goed glas rode wijn of als smakmaker bij gegrild vlees.

TIP/ Het beslag voor de gefrituurde salieblaadjes kan eveneens dienen om courgettebloemen (uit eigen tuin?) te frituren. Voor een glutenvrije versie kan je trouwens ook maismeel i.p.v. bloem gebruiken.

Je serveert de salieblaadjes best onmiddellijk zodat ze nog lekker warm en krokant zijn.

(bron beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Gefrituurde salieblaadjes

Empty the Fridge - Gefrituurde salieblaadjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Garnering, Hapje
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
blaadjes
Maaltijd Garnering, Hapje
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
blaadjes
Empty the Fridge - Gefrituurde salieblaadjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Spoel de blaadjes salie af onder de kraan en dep ze droog met een propere theedoek of een stukje keukenrol.
  2. Kluts het ei met het water en meng vervolgens de bloem en peper en zout erdoor tot je een glad beslag bekomt.
  3. Giet 2,5 cm olie in een braadpan met een dikke bodem en warm de olie. Druppel een klein beetje beslag in de olie om te zien of deze warm genoeg is. Wanneer het beslag onmiddellijk begint te 'bruisen' is de temperatuur goed.
  4. Dompel de blaadjes salie in het beslag en bak ze direct in de hete olie. Bak de blaadjes tot ze goudbruin zijn (+/- 3 min). Haal ze vervolgens met een schuimspaan uit de olie en laat ze kort uitlekken op een velletje keukenrol.
  5. Garneer met een klein beetje zout en serveer warm.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: