Gefrituurde salieblaadjes
Porties Prep Tijd
24blaadjes 5minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
24blaadjes 5minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Spoel de blaadjes salie af onder de kraan en dep ze droog met een propere theedoek of een stukje keukenrol.
  2. Kluts het ei met het water en meng vervolgens de bloem en peper en zout erdoor tot je een glad beslag bekomt.
  3. Giet 2,5 cm olie in een braadpan met een dikke bodem en warm de olie. Druppel een klein beetje beslag in de olie om te zien of deze warm genoeg is. Wanneer het beslag onmiddellijk begint te ‘bruisen’ is de temperatuur goed.
  4. Dompel de blaadjes salie in het beslag en bak ze direct in de hete olie. Bak de blaadjes tot ze goudbruin zijn (+/- 3 min). Haal ze vervolgens met een schuimspaan uit de olie en laat ze kort uitlekken op een velletje keukenrol.
  5. Garneer met een klein beetje zout en serveer warm.