Make the most out of your ingredients
title image

Bourekitas met aubergine en feta

Bourekitas met aubergine en feta

Empty the fridge - Bourekitas met aubergine en feta

Een geblutste, 1 week oude aubergine, fetakaas en een zelfgemaakt deeg leverden deze lunch op.

Recept Afdrukken

Bourekitas met aubergine en feta

Empty the fridge - Bourekitas met aubergine en feta
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
stuks
Maaltijd Bijgerecht
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
stuks
Empty the fridge - Bourekitas met aubergine en feta
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Voor de vulling:
  2. Leg de aubergine gedurende +/- 30 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze gaar is. In de tussentijd kan je het deeg maken.
  3. Pel de aubergine en hak ze in in kleine stukjes. Laat de aubergine even uitlekken in een zeef of duw het vocht eruit met een lepel.
  4. Meng de aubergine met de olie en voeg de verkruimelde fetakaas.
  5. Voor het deeg: Giet de 100 ml olijfolie en het water in een kom.
  6. Meng geleidelijk aan de bloem erdoor en kneed tot een zacht, niet klevend deeg.
  7. Vorm +/- 10 balletjes van het deeg en rol ze uit tot schijfjes van 12 cm diameter.
  8. Leg een eetlepel van de aubergine-vulling in het midden van het deeg cirkeltje en vouw het dubbel. Knijp de randen dicht.
  9. Leg de bourekitas op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met een geklopte eierdooier en sprenkel er wat sesamzaadjes over.
  10. Bak de bourekitas gedurende 20 à 25 min in een op 200°C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zien.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: