oktober 10, 2012
Bourekitas met aubergine en feta
Een geblutste, 1 week oude aubergine, fetakaas en een zelfgemaakt deeg leverden deze lunch op.
Prep Tijd | 40 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
stuks
|
|
|
Ingrediënten
- 1 aubergine(s)
- 15 ml olijfolie
- 60 gram fetakaas verkruimeld
- 100 ml olijfolie
- 50 ml water
- snuifje zout
- 1 ei(eren)
- sesamzaadjes
Instructies
- Voor de vulling:
- Leg de aubergine gedurende +/- 30 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze gaar is. In de tussentijd kan je het deeg maken.
- Pel de aubergine en hak ze in in kleine stukjes. Laat de aubergine even uitlekken in een zeef of duw het vocht eruit met een lepel.
- Meng de aubergine met de olie en voeg de verkruimelde fetakaas.
- Voor het deeg: Giet de 100 ml olijfolie en het water in een kom.
- Meng geleidelijk aan de bloem erdoor en kneed tot een zacht, niet klevend deeg.
- Vorm +/- 10 balletjes van het deeg en rol ze uit tot schijfjes van 12 cm diameter.
- Leg een eetlepel van de aubergine-vulling in het midden van het deeg cirkeltje en vouw het dubbel. Knijp de randen dicht.
- Leg de bourekitas op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met een geklopte eierdooier en sprenkel er wat sesamzaadjes over.
- Bak de bourekitas gedurende 20 à 25 min in een op 200°C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zien.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.