Het is nog eens tijd voor een absolute leftover klassieker… Aardappelsalade!
De varianten zijn eindeloos en ieders grootmoeder zal hem wel het best van allemaal maken, dus bij deze mijn bescheiden versie.
Ik heb dit recept van (jawel) mijn moeder en zij maakt het met lavas uit de tuin. Een niet zo ingeburgerd kruid, maar wel super lekker. Het is één van de ‘magic ingredients’ van Maggi en heet in het Duits dus ook ‘Maggikraut’.
Als je geen Lavas in je tuin hebt staan, kan je ook altijd verse/gedroogde dragon gebruiken (mijn favoriet alternatief) of peterselie.
Ik lust mijn aardappelsalade graag zuur en ben bijgevolg niet echt zuinig met de azijn.
Voor de meesten is aardappelsalade een typisch bijgerecht voor een barbeque, maar de volgende combinaties zijn ook een winner:
- een krokante baguette met aardappelsalade, salade en een restje rosbief of steak
- aardappelsalade met grijze garnalen
- aardappelsalade met gerookte vis (bvb. makreel of forel), rucola en rode biet
Recept Afdrukken
Aardappelsalade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Snij de restjes aardappel in hapklare stukjes.
Meng alle ingrediënten in een grote kom en kruid naar smaak. En klaar!
Geen commentaren.