juni 15, 2012
Pudding van croissants met abrikozenconfituur & kaneel
Croissants over van de uitgebreide zondagbrunch?
Dit is een heerlijk recept voor een soort van broodpudding maar dan gemaakt met croissants en abrikozen confituur. Yummy!
Pudding van croissants met abrikozenconfituur & kaneel
Ingrediënten
- 6 croissants
- 3 ei(eren)
- 1,5 tas melk
- 1/2 tas room
- 1/2 TL kaneel
- 6 EL abrikozenconfituur
- 3 EL suiker
- boter voor het invetten van de ovenschaal
Instructies
- Meng de eieren, met de melk, room, suiker en kaneel tot een glad beslag.
- Snij de croissants in plakjes van +/- 2 cm dik.
- Vet een ovenschaal in met boter en leg er een eerste laag croissant schijfjes in.
- Klop de confituur los met een klein beetje water of citroensap zodat ze wat lopender wordt. Bestrijk de croissants met de abrikozenconfituur.
- Leg er een 2de laag croissants op en bestrijk opnieuw met de confituur.
- Giet het ei-mengsel over de croissants tot ze mooi onderstaan.
- Bak de croissant vlaai gedurende +/- 30 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Je kan deze warm opdien met een beetje vanillesaus of koud laten worden en in blokjes snijden voor bij de koffie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments