Ga terug
+ servings

Pudding van croissants met abrikozenconfituur & kaneel

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Dessert
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng de eieren, met de melk, room, suiker en kaneel tot een glad beslag.
  • Snij de croissants in plakjes van +/- 2 cm dik.
  • Vet een ovenschaal in met boter en leg er een eerste laag croissant schijfjes in.
  • Klop de confituur los met een klein beetje water of citroensap zodat ze wat lopender wordt. Bestrijk de croissants met de abrikozenconfituur.
  • Leg er een 2de laag croissants op en bestrijk opnieuw met de confituur.
  • Giet het ei-mengsel over de croissants tot ze mooi onderstaan.
  • Bak de croissant vlaai gedurende +/- 30 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Je kan deze warm opdien met een beetje vanillesaus of koud laten worden en in blokjes snijden voor bij de koffie.
Recept afdrukken Pin recept