Hummus met champignons
Ik blijf een grote fan van hummus!
Hummus the king of leftovers
Ik vind hummus nog altijd een van de snelste, leukste en meest veelzijdige gerechten om allerhande overschotjes in te verwerken. Restjes gekookte of geroosterde groenten zoals biet, pompoen of courgette gecombineerd met verse of gedroogde kruiden. Je kan er echt wel veel in kwijt en elke combinatie geeft weer een andere smaak zodat het nooit saai wordt.
Hummus met champignons
Mijn meest recente favoriet is hummus met champignons. Champignons durven nogal snel wat bruin of wak te worden als ze al een paar dagen in je koelkast liggen en dan is een hummus de perfecte oplossing om ze niet verloren te laten gaan. Stoof champignons aan in wat olijfolie met ajuin en goed wat look en mix ze eens ze afgekoeld zijn door je hummus.Nog een scheutje sesamolie erbij (of gefermenteerde zwarte bonen) en je hebt een heerlijke aardse hummus om in te dippen!
Maak je eigen tahini
Zelfgemaakte tahini
Ingrediënten
- 1 kopje sesamzaadjes
- 3 EL plantaardige olie
- 1 snuifje zout
Instructies
- Rooster de sesamzaadjes gedurende 3 à 5 minuten op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens op een bakplaat volledig afkoelen.
- Doe de afgekoelde sesamzaadjes in jouw keukenrobot of blender en laat draaien tot er zich een korrelige pasta vormt.
- Voeg vervolgens de olie en het snuifje zout toe en laat alles 2 à 3 minuten goed mengen tot je een vloeibare consistentie zonder korreltjes bekomt. Waarschijnlijk zal je tussendoor af en toe de sesamzaadjes naar beneden moeten duwen met een pannenlikker zodat alles mooi gemengd wordt.
(bron beeld: shutterstock.com)
Hummus met champignons
Ingrediënten
- 8 stuks champignons
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 bokaal kikkererwten
- 2 el tahini
- 4 el olijfolie
- 1 stuks citroenen
- 1 el sesamolie optioneel
- 1 snuifje chilivlokken
- peper en zout
Instructies
- Snijd de champignons in schijfjes en stoof ze aan in olijfolie tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Kruid naar smaak met peper, zout, knoflook en chili. Laat ze kort afkoelen.
- Mix de afgespoelde en uitgelekte kikkererwten met de afgekoelde champignons, de tahini, olijfolie en sesamolie. Voeg een beetje water toe indien de hummus te dik is en kruid naar smaak met citroensap, peper en zout en extra chili.
No Comments