Zuurdesembrood
Heb je zelf een zuurdesemstarter gefabriceerd? Dan is het nu tijd om aan het bakken te slaan!...
Continue ReadingHeb je zelf een zuurdesemstarter gefabriceerd? Dan is het nu tijd om aan het bakken te slaan!...
Continue Reading[vc_row][vc_column][vc_column_text] Aangezien we in deze bizarre tijden allemaal veel thuis zijn en openbare plekken zoveel mogelijk vermijden, leek het mij het uitgelezen...
Continue ReadingMaak je eigen zuurkool door een halve kool te fermenteren. Super lekker en gezond!...
Continue ReadingNiet hamsteren is de boodschap! Thuis moeten blijven wegens corona is het uitgelezen moment om je diepvries eens leeg te eten...
Continue ReadingGebruik het vocht van kikkererwten om deze gemakkelijke vegan mayonaise te maken!...
Continue ReadingHet is bijna lente en dan sneeuwt het ineens! De afgelopen twee weken waren vooral nat en koud en dan is...
Continue ReadingIers sodabrood is mijn nieuwe go to wanneer ik zin heb in vers gebakken brood, maar te lui ben om naar...
Continue ReadingMijn goede (blog-)voornemen voor 2020 om elk soort bewaartechniek op tijd en stond wat meer uit de doeken te doen. Wat...
Continue ReadingAangezien ik plastic zoveel mogelijk uit mijn keuken probeer te elimineren, maakte ik een zerowaste versie van mijn favoriete Thaïse chilisaus....
Continue ReadingStond er tijdens Kerst of Nieuwjaar een kaastafel op het menu en heb je nog super veel kaas over? Probeer je...
Continue ReadingKwestie van zolang mogelijk mijn Kerstgebak moment te rekken, heb ik een paar recepten opgesnord waarmee je zelfs met wat oudbakken...
Continue ReadingPersimmon aka kaki of sharon fruit Kan jij ook niet uit aan de verschillende benamingen van deze prachtig oranje vrucht? Ik...
Continue ReadingWist je dat een schuursponsje vol microplastics zit die rechtstreeks in het water terecht komen? Kies 1 van deze 3 duurzame...
Continue ReadingNa twee jaar experimenteren, een 30-tal batches en één workshop, mag ik (denk ik) van mezelf zeggen dat ik het azijn...
Continue ReadingIk liet niks verloren gaan en maakte een (bijna vegan) cake met twee erg rijpe bananen, geroosterde hazelnoten, chocolade en een...
Continue ReadingCheck mijn recept voor zelfgemaakte hazelnootboter. Lokaal, bio & zerowaste!...
Continue ReadingOp het einde van de vakantie hadden we nog 2 grote worsten over en als 'restjes-queen' kreeg ik die natuurlijk mee...
Continue ReadingIk ging deze zomer drie weken op vakantie naar de Pyreneeën. Het was een nogal gevarieerd verlof met eerst een weekje...
Continue ReadingDe moestuin aan het huis leverde echter wel wat appels op en er waren massa's bramenstruiken in de buurt. In combinatie...
Continue ReadingOok in de keuken probeer ik sinds een paar jaar ook zoveel mogelijk tweedehands spullen te kopen. Niet enkel spaart met...
Continue Reading