Make the most out of your ingredients
title image

7 tips voor restjes salami

7 tips voor restjes salami

Ik kon het op vakantie natuurlijk niet laten van allerlei lekkers op de lokale markt te kopen. Brebis kaas was mijn ‘#1 choice’ maar ook de gedroogde worst was nogal populair bij mijn gezelschap. Resultaat? Op het einde van de vakantie hadden we nog 2 grote worsten over en als ‘restjes-queen’ kreeg ik die natuurlijk mee naar huis.

7 tips voor restjes salami

Ik had me voorgenomen om na mijn verlof nog minder vlees te eten dan gewoonlijk, maar zoals je wel kunt denken vind ik weggooien zonde en zodoende deed ik dan ook mijn best om de droge worst op te gebruiken in allerlei gerechten.

Bij deze mijn 7 tips voor restjes salami!

Pizza met salami

Ik maakte een pizza met tomatensaus, geroosterde paprika, salami en ricotta. Heb je ook ngo wat ham over? Ga dan voor een vier seizoenen pizza. Of expermienteer met andere groenten en overschotjes kaas die je in huis hebt.

Meer pizza inspiratie

Spaghetti carbonara

Een carbonara is normaal met spekblokjes, maar je kan ik de plaats prima stukjes droge worst of salami gebruiken.

Op nachos

Pimp je nacho’s met wat guacamole, kleine blokjes tomaat, kaas, zure room én blokjes krokant gebakken salami!

Met spinazie, rozijnen en pijnboompitten

Klinkt misschien als een vreemde combo, maar spinazie met het zoute van de salami (of spekjes), het zoete van de rozijnen en aardse van de pijnboompitten is echt een mega goede match.

In een croque

Een comfortfood recept mag niet ontbreken in dit lijstje. Werk je oudbakken brood en restjes salami en kaas weg met een smeuïge lekker zoute croque.

In spaghettisaus

Heb je echt veel salami en/of ngo wat andere restjes vlees over? Verwerk ze dan in een spaghettisaus. Het zal misschien wat minder vlees zijn dan anders, maar dat kan je compenseren met extra groenten of champignons en linzen voor een ‘vlezig’ effect. De restjes salami zullen alleszins genoeg smaak afgeven.

Check het volledige recept hier >

Jacket potatoes

Ik wijde er een recept aan in mijn boek. Jacket potatoes of gepofte aardappelen zijn de perfecte restjes wegwerkers. Pof de aardappelen in de oven in wat aluminiumfolie tot ze mooi gaar zijn en top vervolgens met al waar je zin in hebt. In dit geval bijvoorbeeld krokant gebakken salami.

Geen commentaren.
Laat een bericht na: