Make the most out of your ingredients
title image

Bewaartechnieken… back to basics

Bewaartechnieken… back to basics

Een tijdje terug las ik een boek waarin de verschillende bewaartechnieken om voedsel langer te bewaren haarfijn werden uitgelegd. En ik realiseerde me dat ik dat tot hiertoe op Empty the Fridge nooit heb gedaan. De blog staat natuurlijk wel boordevol met recepten, tips en tricks om voedsel goed te bewaren met met een exact lijstje van welke soort bewaartechnieken er precies zijn, waar je op moet letten en de best practices ontbreekt het voorlopig nog.

Bewaartechnieken… back to basics

Vandaar mijn goede voornemen voor 2020 om elk soort bewaartechniek op tijd en stond wat meer uit de doeken te doen.

Want het is immers niet voor niks dat de bomma vroeger naar hartelust weckte, pekelde of confituur maakte! Old school is cool, zoals alle fermentatie en kombucha workshops bewijzen! En met een beetje praktische voorkennis – en toegegeven… wel wat tijd – helemaal niet zo moeilijk.

Aan welke bewaartechnieken kan je je verwachten?

De vijf meest gebruikte en bewezen bewaartechnieken zijn:

1. Invriezen

2. Inmaken

3. Drogen

4. Fermenteren

5. Roken

Invriezen is waarschijnlijk degene die wel allemaal het meest gebruiken. Maar toen er nog geen koelkast en diepvries bestond, waren de overige technieken degene waar mensen zich mee moesten behelpen. Zelf maak ik regelmatig snelle pickles en fermentatie-experimenten zoals azijn en mosterd.

Photo by Jenelle Hayes on Unsplash

Roken zal waarschijnlijk pas later online verschijnen aangezien ik daar op dit moment niets van ken. Maar (nog een zot plan voor 2020) mijn opleiding bushcraft zal daar hopelijk verandering in brengen!

Full of plans and ready for a new year!

Geen commentaren.
Laat een bericht na: