Make the most out of your ingredients
title image

Koken op vakantie

Koken op vakantie

Drie weken Pyreneeën (hotels, ezels, natte sokken, pasta en taart)

Ik ging deze zomer drie weken op vakantie naar de Pyreneeën. Het was een nogal gevarieerd verlof met eerst een weekje roadtrippen en veel op restaurant gaan. Week twee zijn we zeven dagen de bergen in getrokken met twee ezels. De ezels dragen een deel van je bagage en je krijgt een kaart mee met een uitgestippelde route die je zelf moet zien te volgen/vinden. Die tocht was wat zwaarder dan verwacht door het slechte weer en bijgevolg verdwalen in de mist, maar al bij al fantastisch! Zeven dagen in de natuur, een fysieke uitdaging door het lange stappen, elke dag je tent opzetten en ’s morgens wakker worden met een prachtig zicht op de bergen of een ’troupeau’ paarden.

Een van onze trouwe compagnions: Aran

De ‘caban’ voor de nacht.

Een van onze methodes om sokken te drogen: de sok-kebab!

De afwas moest ook gebeuren 🙂

In die week kwamen er geen culinaire hoogstandjes aan te pas aangezien we vooral gevriesdroogde maaltijden hebben gegeten op aan gewicht te besparen. Niet echt geweldig lekker, maar na een hele dag stappen, ezels verzorgen, je natte sokken drogen boven een houtvuur en doodmoe zijn, ben je best blij met een zakje instant bolognese :). Eén dag kwam er toch wat gekook aan te pas: We maakten een soort van stoofpotje met groenten uit blik, kikkererwten en Frisele: een soort van Italiaans beschuit dat lang goed blijft en dus perfect geschikt is voor trek vakanties.

Lekker luieren

Week drie spendeerden we in een fantastisch huisje in ’the middle of nowhere’. Zalig niks doen, lekker eten en genieten van de stilte. Onze instant meals hebben we die week goedgemaakt door elke dag lekker te koken. Desondanks vind ik koken op vakantie toch altijd een beetje een uitdaging. Je hebt niet het gewoonlijke voorraadkast ter beschikking en heel veel kopen heeft ook geen zin omdat het maar voor even is. Maar ik ben altijd te vinden voor een uitdaging. Zo ook toen we zin hadden in een dessert, maar niet echt iets in huis hadden.

Appel bramentaart met broodbodem

De moestuin aan het huis leverde echter wel wat appels op en er waren massa’s bramenstruiken in de buurt. In combinatie met wat confituur en een paar sneetjes brood had ik alles in huis voor een onverwacht geslaagde appel bramentaart met broodbodem. Deze taart is het bewijs dat je echt niet veel nodig hebt om een heerlijk dessert te maken.

Bekijk het recept hier

Geen commentaren.
Laat een bericht na: