Kookworkshop 8/2/2025 @ Gistel
Probeer jij ook steeds met zoveel mogelijk verse ingrediënten te koken? Maar vergeet je wat er nog vanachter in je koelkast...
Continue ReadingProbeer jij ook steeds met zoveel mogelijk verse ingrediënten te koken? Maar vergeet je wat er nog vanachter in je koelkast...
Continue ReadingVanaf januari staan er in samenwerking met Foodwin een reeks infosessies voor de CM gepland. Tijdens 1,5u leg ik uit hoe...
Continue ReadingLas je misschien ooit dit bericht 4 redenen waarom het een goed idee is om seizoensgebonden en lokaal te eten? Of heb...
Continue ReadingOndertussen is de tweede masterclass voor Voedsel is goud ook gelanceerd. Hierin leg ik jullie alles uit over hoe je goed bewaart...
Continue ReadingBen je klaar om aan food upcycling te doen en voedselverspilling tegen te gaan? Bekijk hier de eerste Voedsel is goud...
Continue ReadingVoor de campagne Voedsel is goud ging ik in samenwerking met de Vlaamse afval intercommunales, Foodwin en Belfius de uitdaging aan...
Continue ReadingLees het verhaal in The Preserve Journal over onze magische ontmoeting met de Hans van de ambachtelijke visrokerij Old Ambacht op...
Continue Reading[vc_row][vc_column][vc_column_text]Gooi het kookvocht van je pasta nooit nog weg! Ok, ik overdrijf een beetje, maar heus...
Continue ReadingBen je op zoek naar leuke zelfgemaakte kerstcadeau's of een leuke DIY activiteit voor je bubbel? Ontdek hier de 4 online...
Continue ReadingHet heeft even geduurd vooraleer er een nieuwe bewaartechniek online kwam, maar #2 inmaken staat bij deze op de blog....
Continue ReadingIk kreeg laatst een juicer cadeau. Zalig om verse sapjes te maken, maar het produceert een hoop groentepulp. Veggieburgers to the...
Continue ReadingVideo nummer twee van de reeks Foodpoetry is er! Deze keer gingen ik en Joseph van Verse maker productions aan de...
Continue ReadingCongee is de Aziatische comfortfood bij uitstek, die het midden houdt tussen soep en pap. Een congee leent zich perfect om...
Continue ReadingMaak je eigen gingerbug als basis voor lekkere probiotische tonics of limonades. Al wat je nodig hebt is gember, water en...
Continue ReadingEind mei, begin juni is de perfecte periode om zelf vlierbloesemsiroop te maken....
Continue ReadingAan mijn ontmoeting met video artiest Josepth Puglisi is een nieuwe reeks ontsproten… Foodpoetry. Check onze eerste video over pruimen!...
Continue ReadingDit recept voor Fromage fort is ideaal voor wanneer je kaas-consumptie nogal aan de hoge kant ligt en je regelmatig kaaskorstjes...
Continue ReadingDe specerijen die je nodig hebt om een garam masala te maken vind je meestal wel in bulk. Of als je...
Continue ReadingDe quarantini is een ongewone mix van vodka met het pekelvocht van pompoenpickles, maple syrup en een gekneusd blaadje salie. En...
Continue ReadingSnelle pickles maak je door groenten in te maken in een mengsel van water, azijn zout, suiker en specerijen. Uitzonderlijk een...
Continue Reading