Aardappelwafeltjes met gerookte zalm
Heb je slechts een klein restje aardappelen of puree over en is het niet voldoende opnieuw als bijgerecht te serveren?
Probeer dan eens deze aardappelwafeltjes met gerookte zalm. Het beslag is super gemakkelijk om te maken en je kan de wafeltjes met van alles lekkers beleggen. In het deeg kan je trouwens perfect ook een restje verse dille kwijt. Met een slaatje erbij zijn deze aardappelwafeltjes met gerookte zalm de perfecte leftover lunch!
I.p.v. gerookte zalm kan je de wafeltjes bvb. ook beleggen met wat gerookte forel en gerookte zalm, maar een restje rosbief en wat seldersla zou ook perfect kunnen.
Aardappelwafeltjes met dip ‘on the side’
Mierikswortel
Meng zure room met een beetje zout, peper en mierikswortelpuree. Mierikswortel pas perfect bij gerookte zalm en geeft de wafeltjes wat extra pit.
Of heb je nog wat komkommer en yoghurt in je ijskast? Maak er dan wat tzatziki bij.
Tzatziki
Ingrediënten
Instructies
- Was de komkommer en rasp hem.
- Meng de komkommer met het zout en laat goed uitlekken in een zeef (+/- 30 min). Knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
- Meng de komkommer onder yoghurt. Voeg vervolgens de olijfolie, knoflook en dille toe en kruid met peper naar smaak.
Aardappelwafeltjes met gerookte zalm
Ingrediënten
Instructies
- Smelt de boter in een pan en fruit de ajuin en knoflook gedurende +/- 5 min tot de glazig zijn.
- Meng het restje aardappelpuree met de ajuin, de bloem, eieren, dille, zout en peper.
- Schep telkens +/- 1/2 tas van het beslag (afhankelijk van hoe groot je wafelijzer is) in het voorverwarmde wafelijzer en bak de wafels gedurende 3 à 5 min
- Serveer de aardappelwafeltjes met gerookte zalm en zure room.
No Comments