Make the most out of your ingredients
title image

Pangrattato

Pangrattato

Empty the Fridge - Pangratatto

Pangrattato wordt ook wel Arme mans Parmezaan genoemd.

Je bakt oud brood op met wat citroenzeste, knoflook en voegt er verse kruiden en pijnboompitten aan toe.
Een lekkere smaakmaker voor op pasta of slaatjes. Maar bvb. ook op risotto.
Empty the Fridge - Pangratatto

Pangrattato

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 6

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng de blokjes brood met de citroenzeste, knoflook en olijfolie. Preheat oven to 180°C. Toss crumbs with rind, garlic and oil. Spread on a tray and bake for 5 minutes or until golden. Cool slightly. Roughly chop herbs and nuts in a processor. Add crumbs and pulse briefly to combine. Store in an airtight container for 1-2 days (re-crisp in warm oven if needed).
  • Spreid dit mengsel uit op een balkplaat en bak gedurende 5 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot het brood goudbruin is. Je kan dit eventueel ook gewoon in eeen pan op het vuur doen.
  • Laat het even afkoelen.
  • Hak de kruiden en geroosterde pijnboompitten fijn in een keukenrobot of met de hand.
  • Voeg de broodkruimels toe en meng nog even kort door elkaar.
  • Je kan deze pangrattato gedurende 1 à 2 dagen in een luchtdichte bokaal bewaren. Eventueel kan je die dan nog even opnieuw krokant bakken in de oven.
Trefwoord #e86219, plan b, restjes brood, smaakmaker
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating