Ga terug
+ servings

Pangrattato

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 6

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng de blokjes brood met de citroenzeste, knoflook en olijfolie. Preheat oven to 180°C. Toss crumbs with rind, garlic and oil. Spread on a tray and bake for 5 minutes or until golden. Cool slightly. Roughly chop herbs and nuts in a processor. Add crumbs and pulse briefly to combine. Store in an airtight container for 1-2 days (re-crisp in warm oven if needed).
  • Spreid dit mengsel uit op een balkplaat en bak gedurende 5 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot het brood goudbruin is. Je kan dit eventueel ook gewoon in eeen pan op het vuur doen.
  • Laat het even afkoelen.
  • Hak de kruiden en geroosterde pijnboompitten fijn in een keukenrobot of met de hand.
  • Voeg de broodkruimels toe en meng nog even kort door elkaar.
  • Je kan deze pangrattato gedurende 1 à 2 dagen in een luchtdichte bokaal bewaren. Eventueel kan je die dan nog even opnieuw krokant bakken in de oven.
Recept afdrukken Pin recept