Meng de blokjes brood met de citroenzeste, knoflook en olijfolie. Preheat oven to 180°C. Toss crumbs with rind, garlic and oil. Spread on a tray and bake for 5 minutes or until golden. Cool slightly. Roughly chop herbs and nuts in a processor. Add crumbs and pulse briefly to combine. Store in an airtight container for 1-2 days (re-crisp in warm oven if needed).
Spreid dit mengsel uit op een balkplaat en bak gedurende 5 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot het brood goudbruin is. Je kan dit eventueel ook gewoon in eeen pan op het vuur doen.
Laat het even afkoelen.
Hak de kruiden en geroosterde pijnboompitten fijn in een keukenrobot of met de hand.
Voeg de broodkruimels toe en meng nog even kort door elkaar.
Je kan deze pangrattato gedurende 1 à 2 dagen in een luchtdichte bokaal bewaren. Eventueel kan je die dan nog even opnieuw krokant bakken in de oven.