januari 8, 2013
Aardappelbrood
Een restje puree of gekookte aardappelen, kan je, met wat geduld tijdens het rijzen, omtoveren tot een lekker brood.
Aardappelbrood
Ingrediënten
- 1 tas aardappel(en) restje puree / gekookte aardappelen
- 1 pakjes droge gist zacht
- 1/4 tas water warm
- 1/2 tas melk warm
- 1/4 tas water voor bij het deeg
- 1 EL boter zacht
- 1 EL suiker
- 1 TL zout
- 3-1/2 à 5-1/2 tassen bloem
Instructies
- Los in een grote mengkom de gedroogde gist op in het warme water.
- Voeg de melk, boter, suiker, zout, 2 tassen bloem, de puree en 1/4 tas water toe en meng tot een glad beslag.
- Voeg vervolgens genoeg extra bloem toe om een stevig deeg te vormen.
- Doe het deeg op een bebloemd oppervlak en kneed het gedurende 6 à 8 min tot je een glad en elastisch deeg bekomt.
- Plaats het deeg in een ingevette kom, dek het af met een propere handdoek en laat gedurende 1 uur rijzen op een warme plaats tot het deeg verdubbeld is qua volume.
- Duw het deeg een beetje in en leg het opnieuw op een bebloemd oppervlak.
- Vorm het deeg in de vorm van een brood en plaats het in een rechthoekige cakevorm. Laat het opnieuw, afgedekt, gedurende 30 min rijzen, tot het verdubbeld is.
- Sprenkel een beetje bloem over het oppervlak en bak het brood vervolgens gedurende 35 à 40 min in een op 190°C voorverwarmde oven tot het goudbruin is.
- Haal het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een grill.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments