Make the most out of your ingredients
title image

Aardappelbrood

Aardappelbrood

Empty the fridge - Aardappelbrood

Een restje puree of gekookte aardappelen, kan je, met wat geduld tijdens het rijzen, omtoveren tot een lekker brood.

Empty the fridge - Aardappelbrood

Aardappelbrood

Voorbereidingstijd 1 uur 45 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Los in een grote mengkom de gedroogde gist op in het warme water.
  • Voeg de melk, boter, suiker, zout, 2 tassen bloem, de puree en 1/4 tas water toe en meng tot een glad beslag.
  • Voeg vervolgens genoeg extra bloem toe om een stevig deeg te vormen.
  • Doe het deeg op een bebloemd oppervlak en kneed het gedurende 6 à 8 min tot je een glad en elastisch deeg bekomt.
  • Plaats het deeg in een ingevette kom, dek het af met een propere handdoek en laat gedurende 1 uur rijzen op een warme plaats tot het deeg verdubbeld is qua volume.
  • Duw het deeg een beetje in en leg het opnieuw op een bebloemd oppervlak.
  • Vorm het deeg in de vorm van een brood en plaats het in een rechthoekige cakevorm. Laat het opnieuw, afgedekt, gedurende 30 min rijzen, tot het verdubbeld is.
  • Sprenkel een beetje bloem over het oppervlak en bak het brood vervolgens gedurende 35 à 40 min in een op 190°C voorverwarmde oven tot het goudbruin is.
  • Haal het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een grill.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating