februari 9, 2013
Groentencurry
Groentencurry is perfect om van een heel arsenaal groenterestjes een lekker stoofpotje te maken.
Je hebt een paar Aziatische basisingrediënten nodig zoals kokosmelk, currypasta en gember. En voor de rest leef je je gewoon uit met wat je in je ijskast hebt liggen!
Vegan vissaus
Ik kreeg laatst de opmerking dat vissaus niet vegetarisch is. Ik ben zelf niet zo’n die-hard vegetariër, dus mijn excuses als ik het niet zo nauw neem met de vegetarische eetregels. Voor degenen die dat wel doen en liever geen vissaus in hun gerechten gebruiken, geef ik even de volgende link mee.
Een vegan variante gemaakt op basis van champigonssaus (uit de Aziatische supermarkt) en zeewier.
Groentencurry
Ingrediënten
- 600 gram Groenten wortelen, brocolli, bloemkool, courgette, aardappel/zoete aardappel, paprika, boontjes, ...
- 2 EL plantaardige olie
- 1 ajuin in fijne reepjes
- 2 teentjes knoflook
- 4 EL Thaïse currypasta geel, rood of groen (Whatever picks your fancy!)
- 1 1/2 TL bruine suiker
- 2 EL vissaus
- 200 ml kokosmelk
- verse koriander om te garneren
- 2 cm gember in schijfjes
- 1 limoen(en)
- 1 blokje groentebouillon
- 150 ml water
- 1 staafje citroengras van +/- 7 cm
- 2 limoenbladeren optioneel, maar wel heel lekker
Instructies
- Was je restjes groenten en snijd ze in hapklare stukjes. Houd rekening met hoe snel de groeten gaar zijn. Zachte groenten zoals courgette en champignons snij je dus best een beetje groter dan bvb. wortels of aardappelen.
- Verhit de olie in een soeppan of wok en fruit de ajuin en look aan gedurende 5 min.
- Voeg de curry pasta toe en fruit aan gedurende 1 min.
- Overgiet deze vervolgens met de kokosmelk en voeg het water toe.
- Voeg de groenten, vissaus, limoensap, gember, groentebouillon, bruine suiker, citroengras en limoenbladeren.
- Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens gedurende 25 minuten op een laag vuur sudderen, tot de groeten gaar zijn.
- Dien op met basmatirijst en verse koriander.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments