Make the most out of your ingredients
title image

Top 3 lentegroenten

Top 3 lentegroenten

De lente is gestart. Tijd voor langere dagen, meer licht en meer groenten! In de keuken luidt wat mij betreft het verkrijgen van verse rabarber het nieuw seizoen in. Maar naast deze zoet-zure groente zijn er nog wel wat andere groente-toppers te scoren. Bij deze een kort overzicht van de lekkerste lentegroenten.

Top 3 lentegroenten

Rabarber

Jawel rabarber is wel degelijk een groente en dus ook perfect geschikt voor hartige bereidingen zoals deze Varkenskotelet met gestoofde rabarber en cidersaus. Als je zolang mogelijk van de rabarberoogst wil genieten kan je altijd rabarbermoes maken en deze invriezen voor later. Of probeer onderstaand recept voor rabarber in ’t zuur eens.

Maaltijd Bijgerecht, inmaken
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Bekijk het recept voor:Rabarber in 't zuur
Maaltijd Bijgerecht, inmaken
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Bekijk het recept voor:Rabarber in 't zuur

Meer rabarber-inspiratie vind je hier: 19 lente-recepten met rabarber

Rode kool

Rode leent zich prima om alvast een beetje in slamodus te geraken. Een knapperige rode kool sla smaakt heerlijk bij een gebraden kip of vis-tacos of als side-dish bij een burger.

21 heerlijke recepten met kool

Artisjok

Artisjok is één van de meest gezonde groenten die tussen deze top 3 lentegroenten round-up zit. Boordevol antioxidanten en blijkbaar een super remedie tegen een kater. Voor de experimenteerders/liefhebbers: Laat het kookvocht van de artisjokken afkoelen, breng het op smaak brengen met wat citroensap en agave siroop en serveer als een soort van icetea.

Overschotjes artisjok kan je altijd koud opeten met een lekkere mosterd vinaigrette. En van artisjokharten kan je een lekkere dip of hummus maken.

Een overzicht van alle lentegroenten en -fruit vind je hier

Geen commentaren.
Laat een bericht na: