Make the most out of your ingredients
title image

Tom Kha Gai (Thaïse kokossoep met kalkoen)

Tom Kha Gai (Thaïse kokossoep met kalkoen)

Empty the Fridge - Tom Kha Gai

Eén van mijn favoriete soepen zowel in de winter als in de zomer. Lekker fris en pittig en perfect om een restje kip of kalkoen in kwijt te raken.

Christmas turkey? There you go…

Empty the Fridge - Tom Kha Gai

Tom Kha Gai (Thaïse kokossoep met kalkoen)

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Soep
Keuken Aziatisch
Porties 4

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Voeg een beetje olie toe aan een soeppan en bak de rode curry pasta kort aan zodat de aroma's vrijkomen. Voeg vervolgens de kokosmelk en het water toe en roer goed door elkaar.
  • Kneus het citroengras en snijd het in stukjes. Voeg dit toe aan de kokosmelk, samen met de limoenbladeren en de gember. Laat deze bouillon +/- 15 min trekken.
  • Voeg vervolgens de ajuin, kalkoen en oesterzwammen toe en laat alles koken tot de groenten gaar zijn de kalkoen goed warm is.
  • Voeg als laatste de vissaus/sojasaus, de bruine suiker en het limoensap toe en roer goed door elkaar.
  • Dien op met verse koriander en eventueel wat basmatirijst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating