Make the most out of your ingredients
title image

Zelfgemaakte tahini

Zelfgemaakte tahini

Empty the Fridge - Tahini zelf maken

Staat er in jouw voorraadkast al een hele tijd een grote bokaal sesamzaadjes en weet je er niet wat mee gedaan?

Voor de zoveelste keer sesamzaadjes over je salade of gebakken rijst strooien is natuurlijk een optie. Maar nog beter is zelfgemaakte tahini!

6 redenen waarom je zelfgemaakte tahini moet proberen

  1. Zelfgemaakte tahini is in welgeteld 8 minuten klaar.
  2. Er zit niets van bewaarmiddelen in, en toch kan je hem 1 maand in de ijskast bewaren.
  3. Die bokaal sesamzaadjes dat al eeuwen in je kast staat, raakt eindelijk op.
  4. Je kan perfect enkel die hoeveelheid maken die je nodig hebt, waardoor je niet me overschotjes zit.
  5. Je kan je zelfgemaakte tahini als basis gebruiken voor allerlei lekkers zoals deze hummusdip met wortelloof of deze knolselderremoulade met veenbessen

Zelfgemaakte tahini: stukken goedkoper dan wat je in de winkel koopt

Bovendien is zelfgemaakte tahini is een pak goedkoper dan een potje dat je in de supermarkt koopt.

Een potje tahini van 350 gram kost al snel 4 euro. Voor dat geld maak je zelf bijna de dubbele hoeveelheid tahini klaar. En dan heb ik het nog niet over de trip die het je bespaart naar de supermarkt en een bokaal minder die je weer in huis haalt. #zerowaste !!

sesame-316590_1280

(bron beeld tahini op blauwe achtergrond: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Zelfgemaakte tahini

Empty the Fridge - Tahini zelf maken
Stemmen: 17
Score: 4.65
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Saus
Keuken Mediteraans
Moeilijkheidsgraad Beginner
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 3 minuten
Porties
kopje
Maaltijd Saus
Keuken Mediteraans
Moeilijkheidsgraad Beginner
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 3 minuten
Porties
kopje
Empty the Fridge - Tahini zelf maken
Stemmen: 17
Score: 4.65
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Rooster de sesamzaadjes gedurende 3 à 5 minuten op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens op een bakplaat volledig afkoelen.
  2. Doe de afgekoelde sesamzaadjes in jouw keukenrobot of blender en laat draaien tot er zich een korrelige pasta vormt.
  3. Voeg vervolgens de olie en het snuifje zout toe en laat alles 2 à 3 minuten goed mengen tot je een vloeibare consistentie zonder korreltjes bekomt. Waarschijnlijk zal je tussendoor af en toe de sesamzaadjes naar beneden moeten duwen met een pannenlikker zodat alles mooi gemengd wordt.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: