Een smeuïge salade zonder mayonaise? Het bestaat!
Ik had nog een kwart knolselder over en hij moest op, want morgen vertrek ik voor een paar dagen op vakantie. Mijn plan was om er een puree met tahini van te maken. Maar het moest snel gaan en de lente hing in de lucht, waardoor ik eerder zin had in iets licht. Resultaat? Knolselderremoulade met appel, veenbessen en tahini. Een ‘gezondere’ versie van een normale knolselder remoulade waar nogal veel mayonaise en olie aan te pas komt.
Ik heb sinds mijn kennismaking met de Israëlische keuken een lichte verslaving aan tahinisaus ontwikkeld. De smaak van geroosterde sesam, in combinatie met knoflook en citroensap. En het smeuïge ervan zonder dat je het gevoel hebt dat je heel ongezond bezig bent. Ik krijg er geen genoeg van!
Bokaal dressing
Mijn pot tahinipasta was bijna leeg, dus ik maakte de dressing uit onderstaand recept rechtstreeks in de bokaal. Een beetje zoals ik bij deze vinaigrette deed.
Ik at deze knolselderremoulade met appel, veenbessen en tahini met wat verse spinazie en een gegrilde kipfilet gekruid met peper en zout en wat rozemarijn van op mijn terras. Simpel en lekker. En de overschot is mijn lunch voor morgen!
Recept Afdrukken
Knolselderremoulade met appel, veenbessen en tahini
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en zet opzij.
Doe de tahini in een kommetje en overgiet met het kokende water. Klop de tahini los tot je een gladde massa bekomt.
Voeg het citroensap en de fijngehakte knoflook toe en kruid naar smaak met peper en zout. Proef of er eventueel nog wat extra citroensap nodig is en zet opzij.
Schil de knolselder en snijd hem in dunne reepjes of maak er - zoals ik deed - sliertjes van met een spirellisnijder.
Hussel de knolselder met de blokjes appel, de veenbessen en de geroosterde pijnboompitten.
Giet de tahinisaus over de groenten en meng alles goed door elkaar.
Geen commentaren.