Watermeloen granita… een heerlijk verfrissend zomer dessert!
Bij extreem warm zomerweer vind ik een watermeloen een heerlijk fris tussendoortje of het perfecte dessert na een Zomerse barbecue. Probleem is dat een watermeloen meestal nogal uit de kluiten gewassen is. Met een beetje geluk kan je soms op de markt een halve of een kwart kopen, maar dan nog moet ik stevig mijn best doen om de watermeloen allemaal op te krijgen. Vooral omdat deze na een dag of twee een beetje wak wordt.
Maar mijn recept voor watermeloen granita biedt raad! Het is (zeker met een ijsmachine) vrij eenvoudig te maken en zo kan je de resterende watermeloen in de vorm van een heerlijk frisse granita in je diepvries bewaren voor later.
(stockfoto binalclicks / Shutterstock)
Recept Afdrukken
Watermeloen granita
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Verwijder de zaadjes van de watermeloen en snijd in blokjes.
Plaats in een blender of mix met een staafmixer, samen met de rum, suiker en citroensap.
Plaats het mengsel in een plastiek of metalen bakje en zet het in de de diepvries.
Roer dit mengsel elk half uur gedurende 4 uur goed door elkaar om de vorming van ijskristallen te voorkomen.
Serveer met een paar partjes watermeloen en muntblaadjes.
Geen commentaren.