Make the most out of your ingredients
title image

Vegan preparé

Vegan preparé

Empty the Fridge - Vegan prepare 2

Ik blijf jullie het recept voor mij versie van vegan preparé nog schuldig. Ik ben zelf niet zo’n fervente preparé eter, maar een paar wegen terug liet een vriend mij proeven van de filet americain van de vegetarische slager en ik was verbaasd over hoe hard het qua smaak en textuur leek op ‘the real deal‘. En zoals wel vaker gebeurt wanneer ik iets heel lekkers proef, kon ik het niet laten om direct te onderzoeken hoe ik het recept zelf zou kunnen namaken. 🙂

Even goed kijken naar de ingrediëntenlijst, wat google speurwerk naar vegan preparé recepten en een richtlijn voor welke specerijen in preparé gaan en ik was vertrokken!

Ik had al eerder een recept voor vegetarische preparé geprobeerd van Eva vzw. Best lekker, maar het recept vertrok van gekookte wortelen terwijl ik de mijne roosterde met wat suiker. Door de wortelen (samen met een aardappel) en de suiker  te roosteren, krijg je een veel vollere, vlees-achtige smaak. Verder zorgden een arsenaal aan specerijen, een grote lepel ketchup en wat sojasaus voor de finishing touch.

Zeg nu zelf.. als je de foto ziet lijkt het toch echte preparé niet?

Empty the Fridge - Vegan prepare 2Restjes wortel

Dit recept voor vegan preparé leent zich trouwens perfect voor een overschotje wortelen of wat verlepte exemplaren die hun beste tijd hebben gehad. Rooster ze met de suiker en nadat je ze gemixt hebt met de overige ingrediënten merk je er niks meer van dat het om een restje gaat.

Vegan preparé met pit

Lus jij je filet americain graag pikant? Meng er dan wat extra sriracha, mosterd of mierikswortel door.

Je kan deze vegan preparé ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.

Recept Afdrukken

Vegan preparé

Empty the Fridge - Vegan prepare 2
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Lunch, spread
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Porties
bokaal
Maaltijd Lunch, spread
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Porties
bokaal
Empty the Fridge - Vegan prepare 2
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Schil de wortelen, aardappel en ajuin en snij ze in stukjes van +/- 2 cm.
  2. Meng met de olie, paprikapoeder, suiker, en peper en zout en rooster +/- 45 min om 200°C. Laat de groenten afkoelen en doe ze vervolgens in een hakmolentje.
  3. Zet de pan waarin je de groenten geroosterd hebt kort op het vuur en voeg een beetje water toe om alle resten los te weken. Voeg dit vocht toe aan de groenten.
  4. Voeg de overige smaakmakers toe en mix tot je een mooi geheel bekomt. Indien het mengsel te droog is kan je een scheutje water toevoegen. Indien het te lopend is: voeg een beetje havermout toe.
  5. Proef en kruid naar smaak met extra zout, peper, chili en of ketchup.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: