Make the most out of your ingredients
title image

Griesmeeltaart met pruimen en kardemon

Griesmeeltaart met pruimen en kardemon

Empty the Fridge - Friday market find 1 - Grieslmeeltaart met pruimen en kardemon

Gezonde taart

Ik vind het altijd een uitdaging om een gezonde taart te bakken. Met gezond bedoel ik dan zo weinig mogelijk suiker, eieren en vetstof.

Mijn meest recente experiment op dit vlak is deze vegan griesmeeltaart met pruimen en kardemon.

Wat is er gezond aan?

  • geen eieren
  • geen melk maar kokosmelk
  • geen vetstoffen zoals boter of andere, maar AVOCADO!

Door griesmeel (polenta) in plaats van gewone bloem te gebruiken, krijg je een vrij stevige doch smeuïge taart.

Empty the Fridge -  Friday market find 1 - Grieslmeeltaart met pruimen en kardemon

Indische twist

Ik inspireerde mij voor deze griesmeeltaart op dit recept van Vegan Magic, maar gaf er mijn eigen twist aan door in plaats van appelmoes de avocado te gebruiken en het een beetje Indisch van smaak te maken met de pistache en kardemon.

Recept Afdrukken

Griesmeeltaart met pruimen en kardemon

Empty the Fridge - Friday market find 1 - Grieslmeeltaart met pruimen en kardemon
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Gebak
Keuken Indisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Zomer
Prep Tijd 15
Kook Tijd 30
Porties
stukken
Maaltijd Gebak
Keuken Indisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Zomer
Prep Tijd 15
Kook Tijd 30
Porties
stukken
Empty the Fridge - Friday market find 1 - Grieslmeeltaart met pruimen en kardemon
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng de griesmeel met het bakpoeder, de gemalen kardemon, de gehakte pistachenoten en de agavesiroop.
  2. Voeg de kokosmelk en de geprakte avocado toe tot je een homogeen beslag bekomt.
  3. Laat het deeg +/- 10 min rusten totdat het een beetje dikker geworden is.
  4. Vet een bakvorm (+/- 20 x 20 cm) lichtjes in en giet het beslag in de vorm.
  5. Duw de pruimen met de gesneden zijde naar beneden in het beslag.
  6. Bak de taart gedurende +/- 30 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot deze en beetje gebruind is en een tandenstoker proper uit het beslag komt.
  7. Laat de taart gedurende 1 uur afkoelen op een grill en snijd ze daarna in vierkanten.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: