Griesmeeltaart met pruimen en kardemon
Maaltijd
Gebak
Keuken
Indisch
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Herfst
,
Zomer
Porties
Prep Tijd
6
stukken
15
Kook Tijd
30
Porties
Prep Tijd
6
stukken
15
Kook Tijd
30
Ingrediënten
1
tas
griesmeel
1
tas
kokosmelk
1
TL
bakpoeder
5
pruimen
ontpit en in 2 gesneden
1/2
avocado(s)
1/3
tas
agavesiroop
je kan ook 1/2 tas lichtbruine suiker gebruiken
1/4
TL
kardemon
gemalen
1/3
tas
pistachenoten
gehakt
Instructies
Meng de griesmeel met het bakpoeder, de gemalen kardemon, de gehakte pistachenoten en de agavesiroop.
Voeg de kokosmelk en de geprakte avocado toe tot je een homogeen beslag bekomt.
Laat het deeg +/- 10 min rusten totdat het een beetje dikker geworden is.
Vet een bakvorm (+/- 20 x 20 cm) lichtjes in en giet het beslag in de vorm.
Duw de pruimen met de gesneden zijde naar beneden in het beslag.
Bak de taart gedurende +/- 30 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot deze en beetje gebruind is en een tandenstoker proper uit het beslag komt.
Laat de taart gedurende 1 uur afkoelen op een grill en snijd ze daarna in vierkanten.