november 25, 2013
Spinazie met spek en pijnboompitten
![Empty the fridge - Spanazie met spek en pijnboompitten](https://emptythefridge.be/wp-content/uploads/2013/11/Empty-the-fridge-Spanazie-met-spek-en-pijnboompitten.jpg)
Wat spekblokjes op overschot… Pimp er je spinazie mee.
De combinatie van spek en pijnboompitten geeft er een Italiaanse toets aan en is ideaal met bvb. een stukje vis.
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- spinazie vers of diepgevroren
- restje spek blokjes of reepjes
- ajuin fijngehakt
- peper en zout
- pijnboompitten
Instructies
- Bak je restje spekblokjes of fijngesneden reepjes spek op in een beetje olijfolie.
- Voeg pijnboompitten toe en rooster deze mee.
- Laat de spek en pijnboompitten uitlekken op wat keukenpapier.
- Bak in dezelfde pan wat fijngesneden ajuin aan en voeg verse spinazie of ontdooide spinazie toe.
- Bak deze gedurende +/- 5 min en voeg op het laatste het spek en de pijnboompitten toe.
- Kruid met peper en zout naar smaak.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.