Kleine restjes maken één groot
Dit recept voor pasta met spek, venkel, courgette, spinazie en tomaten is – zoals de titel al laat uitschijnen – een perfecte wegwerker voor kleine restjes van een aantal verschillende groenten. Toegegeven ik kook meestal voor één of twee personen en bijgevolg heb ik waarschijnlijk net iets vaker halve groenten in mijn ijskast liggen dan het gemiddelde gezin van vier.
Maar dan nog denk ik dat iedereen wel regelmatig een gelijkaardig scenario in de keuken meemaakt: een halve courgette, een halve venkel, een overschot spinazie van een slaatje die dringend opgebruikt moet worden en paar eenzame reepjes spek. Empty the Fridge to the rescue met een eenvoudig en snel (in twintig minuten) klaar te maken pasta met spek, venkel, courgette, spinazie en tomaten.
Varieer al naar gelang wat je in huis hebt
Je kan van dit recept eenvoudig een vegetarische variante maken door het spek weg te laten. In de plaats kan je nog wat meer groenten toevoegen. Ik heb bijvoorbeeld bijna altijd boontjes en erwtjes in mijn diepvries liggen. Een handige manier om je groenten wat aan te vullen als je er niet zoveel verse in huis hebt.
Of heb je nog wat zwarte olijven over? Snijd ze in twee en voeg ze vlak voor het einde toe aan de saus voor een Mediterraanse touch.
TIP/ Houd er rekening mee dat je de saus kan klaarmaken terwijl de pasta kookt. Dus zorg ervoor dat je als je eraan begint alvast een grote pot kokend water op het vuur hebt staan.
Denk vooruit… naar de lunch
Heb je meer groenten in huis dan onderstaand recept aangeeft? Overweeg dan misschien om meer van deze pasta met spek, venkel, courgette, spinazie en tomaten klaar te maken. Zo kan je het overschotje de volgende dag opeten als koude pasta salade voor bij de lunch. Al wat er nog ontbreekt is een beetje extra sla en een vinaigrette voor erbij.
Recept Afdrukken
Pasta met spek, venkel, courgette, spinazie en tomaten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen kan je de saus maken.
Warm de olijfolie in een grote pan en bak de bacon tot deze net begint te kleuren.
Voeg de courgette en venkel toe en bak deze gedurende +/- 5 minuten tot de groenten beginnen te kleuren en beetgaar zijn.
Voeg de tomaten en spinazie toe en roer alles goed door elkaar tot de spinazie geslonken is.
Kruid de groenten met de oregano, knoflook en peper en zout naar smaak.
Voeg vervolgens een beetje van het kookvocht van de pasta toe om een saus te maken. Eventueel kan je ook een scheutje witte wijn toevoegen. Laat de saus kort inkoken.
Giet de pasta af en doe ze terug in de pot. Giet de saus over de pasta en schep alles goed door elkaar.
Garneer met de geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaan en dien op. Eventueel kan je er ook nog wat verse basilicum over sprenkelen.
Geen commentaren.