Pasta met spek, venkel, courgette, spinazie en tomaten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen kan je de saus maken.
  2. Warm de olijfolie in een grote pan en bak de bacon tot deze net begint te kleuren.
  3. Voeg de courgette en venkel toe en bak deze gedurende +/- 5 minuten tot de groenten beginnen te kleuren en beetgaar zijn.
  4. Voeg de tomaten en spinazie toe en roer alles goed door elkaar tot de spinazie geslonken is.
  5. Kruid de groenten met de oregano, knoflook en peper en zout naar smaak.
  6. Voeg vervolgens een beetje van het kookvocht van de pasta toe om een saus te maken. Eventueel kan je ook een scheutje witte wijn toevoegen. Laat de saus kort inkoken.
  7. Giet de pasta af en doe ze terug in de pot. Giet de saus over de pasta en schep alles goed door elkaar.
  8. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaan en dien op. Eventueel kan je er ook nog wat verse basilicum over sprenkelen.