september 2, 2012
Kormapasta
Bij het opkuisen van mijn ijskast kwam ik nog een halve bussel koriander en een stronkje gember tegen. In combinatie met zowat één derde van mijn kruidenrek, bekwam ik deze Indische Korma pasta.
De basis voor een Korma rundscurry…
Bewaartips
- Je kan de currypasta tot ongeveer 1 maand in je ijskast bewaren in een luchtdichte bokaal met een laagje olie over de pasta.
- Of 3 maanden in de diepvries.
Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 5 minuten |
Porties |
tas
|
|
|
Ingrediënten
- 1 TL komijnzaad
- 1/3 tas cashewnoten
- 60 ml tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 1/4 tas koriander vers & fijn gehakt
- 2 EL gedroogde kokos
- 1 TL garam massala
- 3 TL gember fijn geraspt
- 2 TL koriander gemalen
- 2 TL paprikapoeder
- 2 TL kurkuma
- 30 ml plantaardige olie
Instructies
- Rooster de komijnzaadjes gedurende 1 à 2 minuten in een pan op een middelmatig vuur.
- Maal de geroosterde komijnzaadjes, cashewnoten, tomatenpuree, verse koriander, knoflook, kokosnoot, garam massala, gember, gemalen koriander, paprikapoeder en tumeric in een vijzel of blender tot een grove textuur.
- Voeg de olie toe en mix verder tot je een gladde pasta bekomt.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.