Bij deze alvast een Empty the Fridge dessert voor het weekend.
Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar als ik een dessert maak, is het meestal in het weekend. Je hebt meer tijd dan tijdens de week en wie weet komt er wel iemand gezellig eten. Dan hoort er natuurlijk iets zoet bij. Ik heb een redelijke koffie-verslaving die zelfs tijdens op zaterdag en zondag standhoudt, dus koffie granita leek me het perfecte slachtoffer voor een weekend-dessert. En voordat het echt herfst wordt, kan een ijsje er nog wel af.
Van ontbijt naar dessert
Ben je van plan om dit weekend lekker uitgebreid te ontbijten of te brunchen? Dan heb je misschien en restje koffie over… Het uitgelezen moment om deze koffie granita uit te proberen. Slechts vier ingrediënten en wat tijd zijn vereist.
‘Straffen toebak’
Voor deze koffie granita heb je wel vrij straffe koffie nodig, dus zie maar dat je er tegen kan op een luie weekend-ochtend. En mocht je maar slappe koffie gezet hebben, of te weinig, kan je natuurlijk nog altijd een sterke pot bij brouwen.
TIPS:
- Voor wat extra smaak kan je eventueel een scheutje alcohol zoals whiskey of cognac toevoegen.
- Of voor een kruidige versie: een snuifje cacaco- en gemberpoeder.
- En om het helemaal af te werken een grote toef slagroom met (als je dat in huis hebt) wat fijne stukjes geconfijte gember.
Of voor een extra shot koffie kan je de granita toevoegen aan je iced koffie!
(stockfoto Carletto Photography / Shutterstock)
Recept Afdrukken
Koffie granita
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Passieve Tijd |
100 minuten |
Passieve Tijd |
100 minuten |
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Voor de granita
Warm de koffie samen met de suiker op een laag vuur tot de suiker volledig opgelost is.
Giet dit mengsel in een metalen of plastieken, platte schaal die in de diepvries kan en bevries de granita gedurende +/- 40 min.
Haal de granita uit de diepvries en verplaats de gevormde ijskristallen met een vork van de zijkanten naar het midden van de schaal.
Plaats de granita vervolgens opnieuw gedurende 20 min in de diepvries.
Herhaal dit procédé tot er alleen nog maar ijskristallen over zijn.
Voor de slagroom
Schraap de zaadjes uit de vanillestok.
Doe de slagroom, poedersuiker en vanillezaadjes in een propere kom en klop deze met een mixer tot hij dik, maar toch nog een beetje lopend is. Optioneel kan je dus ook nog wat kleine blokjes geconfijte gember aan de slagroom toevoegen. Net dat kleine extraatje...
Serveer de granita met de slagroom.
Geen commentaren.