Koffie granita
Porties Prep Tijd
2 0
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 100minuten
Porties Prep Tijd
2 0
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 100minuten
Ingrediënten
Instructies
Voor de granita
  1. Warm de koffie samen met de suiker op een laag vuur tot de suiker volledig opgelost is.
  2. Giet dit mengsel in een metalen of plastieken, platte schaal die in de diepvries kan en bevries de granita gedurende +/- 40 min.
  3. Haal de granita uit de diepvries en verplaats de gevormde ijskristallen met een vork van de zijkanten naar het midden van de schaal.
  4. Plaats de granita vervolgens opnieuw gedurende 20 min in de diepvries.
  5. Herhaal dit procédé tot er alleen nog maar ijskristallen over zijn.
Voor de slagroom
  1. Schraap de zaadjes uit de vanillestok.
  2. Doe de slagroom, poedersuiker en vanillezaadjes in een propere kom en klop deze met een mixer tot hij dik, maar toch nog een beetje lopend is. Optioneel kan je dus ook nog wat kleine blokjes geconfijte gember aan de slagroom toevoegen. Net dat kleine extraatje…
  3. Serveer de granita met de slagroom.