Make the most out of your ingredients
title image

Gnocchi met zoete aardappel en maïs-avocado salsa

Gnocchi met zoete aardappel en maïs-avocado salsa

Empty the fridge - Gnocchi van zoete aardappel met mais avocado salsa

Een ge-emptyde fridge op locatie.

De ijskast van een vriendin bevatte gnocchi, zoete aardappels, 1 maïskolf, 1 avocado, zure room en een beetje zachte geitenkaas. Met deze ongewone, doch geslaagde combinatie tot resultaat…

Recept Afdrukken

Gnocchi met zoete aardappel en maïs-avocado salsa

Empty the fridge - Gnocchi van zoete aardappel met mais avocado salsa
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
Maaltijd Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
Empty the fridge - Gnocchi van zoete aardappel met mais avocado salsa
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwijder de blaren van maïskolf, snijd de kolf in 2 en kook hem gaar in kokend water (+/- 15 min). Giet het water niet af, maar vis de maiskolf eruit eens hij gaar is. Je kan het water nog gebruiken om de gnocchi te koken.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappel, snijd hem in 2 en vervolgens in dunne plakjes. Zet opzij.
  3. Spoel de maiskolf, eens hij gaar is, af onder koud water en laat kort uitlekken. Snijd de korrels van de kolf en doe ze in een kom.
  4. Snijd de avocado in blokjes van +/- 1 cm en meng onder de maïs. Voeg een beetje zout en peper toe + het sap van een halve citroen. Zet opzij.
  5. Doe 2 EL olijfolie in een pan en laat goed warm worden. Bak de schijfjes zoete aardappel gaar (+/- 8 min). Voeg halverwege de pijpajuin, chilipeper en look toe. Kruid met peper en zout en een beetje oregano.
  6. Voeg op het einde een scheutje witte wijn toe en laat eventjes pruttelen. Voeg de zure room toe en eventueel een beetje van het kookvocht van de maïs als er niet voldoende saus is. Voeg ook een beetje citroensap toe aan de saus en zet afgedekt opzij.
  7. Kook de gnocchi gaar volgens de instructies op de verpakking.
  8. Meng de gnocchi door de saus. Doe ze in een ovenschaal en verbrokkel er de zachte geitenkaas over.
  9. Zet het gerecht +/- 10 min onder een hete grill om het te gratineren.
  10. Dien op met de maïs-avocado salsa en eventueel een fris slaatje.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: