Make the most out of your ingredients
title image

Arancini van een restje paella

Arancini van een restje paella

Empty the Fridge - Arancini van een restje paella

Heb je je dit weekend uitgesloofd in de keuken en zelf paella gemaakt, of een ‘doggybag’ mee van bij de Spanjaard?

Paella wordt borrelhapje

Zonde van dat heerlijke restje niet meer op te eten! Maar in plaats van het gewoon op te warmen kan je er ook dit heerlijke borrelhapje van maken. Voor deze arancini van een restje paella rol je de gekoelde paella simpelweg tot balletjes, paneer je die en bak je ze in de friteuse of hete olie. Een partje citroen, pikante mayonaise en een frisse pint erbij en klaar!

Empty the Fridge - Arancini van een restje paella 2

Arancini van een restje paella

Arancini is de Italiaanse naam voor balletjes gemaakt van een restje risotto, gevuld met een stukje kaas en vervolgens gepaneerd en gefrituurd. Maar niks houdt je tegen om er een Spaanse versie van te maken op basis van heerlijke saffraankleurige paella rijst.

(bron beeld arancini: shutterstock.com / bron recept: goodfoodgoodbeer.wordpress.com)

Recept Afdrukken

Arancini van een restje paella

Empty the Fridge - Arancini van een restje paella
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hapje
Keuken Italiaans, Spaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
Maaltijd Hapje
Keuken Italiaans, Spaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
Empty the Fridge - Arancini van een restje paella
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Snijd de stukjes vlees of vis in de paella iets kleiner, meng er geraspte kaas door en laat het restje paella een nachtje goed koud worden in de ijskast.
  2. Rol de paella in balletjes ter grote van een golfbal en paneer ze door ze eerst door de bloem, dan het geklutste ei en als laatste door het paneermeel te rollen.
  3. Bak de arancini in de friteuse of een bodempje zeer warme olie in een diepe pan tot ze langs alle kanten mooi goudbruin zijn.
  4. Laat de gefrituurde paella-balletjes uitlekken op een vel keukenrol en bestrooi ze met een beetje zout.
  5. Serveer met een partje citroen en een dipsausje van mayonaise gemengd met een beetje paprikapoeder, knoflook en tabasco.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: