Appel bosvruchten crumble
Maaltijd
Dessert
Keuken
Amerikaans
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Herfst
Porties
Prep Tijd
4
20
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
20
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
350
gram
appel(en)
150
gram
bosvruchten
(uit de diepvries)
100
gram
bloem
80
gram
suiker
75
gram
boter
koude boter in stukjes gesneden
50
gram
gemengde noten
3
EL
havermout
of muesli
boter
om in te vetten
Instructies
Kneed de bloem, boter en de helft van de suiker samen met een snuifje zout tot een korrelig deeg.
Hak de noten in grove stukjes en meng ze samen met de havermout door het deeg.
Schil de appels en snijd ze in partjes.
Meng de appelschijfjes met de bosvruchten en 1 El bloem (of amandelmeel). Schep dit fruitmengsel in een ingevette ovenschaal.
Schep het crumble-deeg of het fruit en bak de crumble gedurende 20 min in een op 170°C voorverwarmde oven.
Doen op met een beetje room of vanille-ijs.