Make the most out of your ingredients
title image

Dinnerparty challenge #1- India

Dinnerparty challenge #1- India

Empty the Fridge - Dinner challenge 1 - India

Een etentje voor vrienden zonder boodschappen te doen

Ik vond dat het nog eens tijd was voor een zelfopgelegde Empty the Fridge Challenge. Deze keer wegens verre reisplannen, maar omdat ik wou zien hoever ik geraakte om een etentje te organiseren zonder boodschappen te doen. Ja, je leest het goed: geen boodschappen. Toegegeven ik was de dag ervoor net naar de markt geweest, dus ik had wel wat verse groenten en fruit in huis gehaald. En mijn diepvries en voorraadkast hebben ook wel altijd wat in de aanbieding.

Ik nodigde twee vrienden uit. Dus voor drie koken, leek me een haalbare kaart. Ik probeer altijd wel rekening te houden met wat mijn ‘invitees’ lusten als ik een etentje geef en omdat we al vaker samen Indisch zijn gaan eten, leek me dat een goed vertrekpunt.

Dus… aan de slag

Thema: Indisch

Ingrediënten:

  • een grote, gele courgette (recht uit de moestuin van een kennis)
  • twee rode chilipepers
  • drie kipfilets (uit de diepvries)
  • 500 gram okra
  • een half potje mango chutney (zelf gemaakt door mijn moeder)
  • een halve komkommer
  • enkele potjes magere yoghurt
  • griesmeel
  • pruimen (ook van de markt)

+ mijn arsenaal aan gedroogde kruiden en basics zoals rijst natuurlijk.

Het resultaat

Empty the Fridge - Dinner challenge 1 - India

Zucchini Sabzi

Een curry met courgette, tomaat en kruiden. De groene chilipeper, verving ik door de rode. (recept van simpleindianrecipes.com)

Dahi chicken curry

Een curry met kip, yoghurt en héél veel kruiden. De yoghurt maakt deze curry lekker vol en romig zonder dat je zware kokosmelk of room te gebruiken. En gezond dus! (recept van cooksndtv.com)

Bhindi Bhaji

Ik at deze Bhindi Bahji voor het eerst bij de Nepalees. Okra – een vreemd gevormde, krokante groente – is hier niet zo’n heel bekend en wordt vaak gebruikt in de Indische en Creoolse keuken. Bhindi Bahji  is een vrij droge curry en eigenlijk eerder een wok-gerecht met tomaten en lekker veel komijn. (recept van foodviva.com).

Komkommer raïta

Een variante op deze munt raïta waar ik geraspte komkommer aan toevoegde.

Empty the fridge - Munt raita
Maaltijd Saus
Moeilijkheidsgraad Beginner
Bekijk het recept voor:Yoghurt-munt raita
Maaltijd Saus
Moeilijkheidsgraad Beginner
Bekijk het recept voor:Yoghurt-munt raita
Empty the fridge - Munt raita

En als dessert: griesmeeltaart met pruimen en kardemon

Ik maakte deze taart voor het eerst tijdens mijn Friday Market Finds. Aangezien ik pruimen en kardemon – een zeer populair kruid is in de Indische keuken – in huis had, leek deze cake me de perfecte afsluiter voor mijn Dinnerparty challenge. Deze griesmeeltaart is trouwens een ideaal dessert als je een intolerantie voor gluten of eieren hebt. Want ze bevat geen van beiden.

Empty the Fridge - Friday market find 1 - Grieslmeeltaart met pruimen en kardemon
Maaltijd Gebak
Keuken Indisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Zomer
Maaltijd Gebak
Keuken Indisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Zomer
Empty the Fridge - Friday market find 1 - Grieslmeeltaart met pruimen en kardemon

Verder maakte ik er basmatirijst bij en ik had nog wat bier in de ijskast staan. Mijn bezoek liet het zich alvast best smaken!

Geen commentaren.
Laat een bericht na: