Dinnerparty challenge #1- India
Een etentje voor vrienden zonder boodschappen te doen
Ik vond dat het nog eens tijd was voor een zelfopgelegde Empty the Fridge Challenge. Deze keer wegens verre reisplannen, maar omdat ik wou zien hoever ik geraakte om een etentje te organiseren zonder boodschappen te doen. Ja, je leest het goed: geen boodschappen. Toegegeven ik was de dag ervoor net naar de markt geweest, dus ik had wel wat verse groenten en fruit in huis gehaald. En mijn diepvries en voorraadkast hebben ook wel altijd wat in de aanbieding.
Ik nodigde twee vrienden uit. Dus voor drie koken, leek me een haalbare kaart. Ik probeer altijd wel rekening te houden met wat mijn ‘invitees’ lusten als ik een etentje geef en omdat we al vaker samen Indisch zijn gaan eten, leek me dat een goed vertrekpunt.
Dus… aan de slag
Thema: Indisch
Ingrediënten:
- een grote, gele courgette (recht uit de moestuin van een kennis)
- twee rode chilipepers
- drie kipfilets (uit de diepvries)
- 500 gram okra
- een half potje mango chutney (zelf gemaakt door mijn moeder)
- een halve komkommer
- enkele potjes magere yoghurt
- griesmeel
- pruimen (ook van de markt)
+ mijn arsenaal aan gedroogde kruiden en basics zoals rijst natuurlijk.
Het resultaat
Zucchini Sabzi
Een curry met courgette, tomaat en kruiden. De groene chilipeper, verving ik door de rode. (recept van simpleindianrecipes.com)
Dahi chicken curry
Een curry met kip, yoghurt en héél veel kruiden. De yoghurt maakt deze curry lekker vol en romig zonder dat je zware kokosmelk of room te gebruiken. En gezond dus! (recept van cooksndtv.com)
Bhindi Bhaji
Ik at deze Bhindi Bahji voor het eerst bij de Nepalees. Okra – een vreemd gevormde, krokante groente – is hier niet zo’n heel bekend en wordt vaak gebruikt in de Indische en Creoolse keuken. Bhindi Bahji is een vrij droge curry en eigenlijk eerder een wok-gerecht met tomaten en lekker veel komijn. (recept van foodviva.com).
Komkommer raïta
Een variante op deze munt raïta waar ik geraspte komkommer aan toevoegde.
Bekijk het recept voor:Yoghurt-munt raita
|
|
En als dessert: griesmeeltaart met pruimen en kardemon
Ik maakte deze taart voor het eerst tijdens mijn Friday Market Finds. Aangezien ik pruimen en kardemon – een zeer populair kruid is in de Indische keuken – in huis had, leek deze cake me de perfecte afsluiter voor mijn Dinnerparty challenge. Deze griesmeeltaart is trouwens een ideaal dessert als je een intolerantie voor gluten of eieren hebt. Want ze bevat geen van beiden.
Bekijk het recept voor:Griesmeeltaart met pruimen en kardemon
|
|
Verder maakte ik er basmatirijst bij en ik had nog wat bier in de ijskast staan. Mijn bezoek liet het zich alvast best smaken!
Geen commentaren.