Make the most out of your ingredients

18 recepten voor een restje kappertjes

18 recepten voor een restje kappertjes

Empty the Fridge - 18 recepten voor een restje kappertjes

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar een potje kappertjes blijft bij mij precies een eeuwigheid in de ijskast staan vooraleer het op geraakt. Misschien is het wel omdat die kleine dingetjes zo zout zijn, dat ik ze niet zo vaak gebruik?


Empty the Fridg - BewaartipKappertjes blijven nochtans vrij lang goed omdat ze gepekeld zijn.

  • ongeopend: 1 à 2 jaar
  • geopend (in de ijskast): 1 jaar

Dus tijd zat! Maar voor het geval dat jouw kapertjes-consumptie nog lager ligt dan die van mij, schotel ik je alvast 18 recepten voor een restje kappertjes voor.Mijn zoektocht leverde een aantal recepten vanop de blog zelf op, maar ook leuke recepten van andere (voornamelijk) Belgische en Nederlands foodblogs. Smakelijk!

18 recepten voor een restje kappertjes

Salades

Caesar salade

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Keuken Amerikaans
Porties 3

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Voor de saus mix je de mayonaise, ansjovis, limoensap, worcestersaus, knoflook, het hardgekookte ei en de peper samen met een beetje olijfolie tot een gladde saus.
  • Snijd de sla in hapklare stukjes, was en droog ze.
  • Meng de salade met de dressing en dien op.
  • Voeg de Parmezaanse kaas en de croutons toe en dien op.
Recept afdrukken Pin recept

Pasta gerechten

Vleesgerechten

Pizzaiola saus

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Saus
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Fruit de sjalot gedurende 2 à 3 min in een 3-tal lepels olijfolie in een grote pan.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en laat deze eventjes mee bakken.
  • Voeg de tomatenblokjes en een beetje water toe.
  • Voeg de ansjovis en worcestersaus toe en kruid naar smaak en peper en zout. (Let op met het zout want worcestersaus is al redelijk zout).
  • Laat de saus gedurende 15 min à 20 min op een zacht vuurtje pruttelen. Als ze te dik wordt (of te zout is) kan je altijd een beetje extra water toevoegen.
  • Bak ondertussen je biefstuk of kipfilet en kook wat pasta beetgaar.
  • Schep de pasta en het vlees op een bord, overgiet met de pizzaiola-saus en werk af met een handvol gehakte peterselie.
Recept afdrukken Pin recept
  • Pizzaiola saus
    Een lekker stevige saus op basis van tomaten met worcestersaus en kappertjes. Heerlijk over steak of bij een stevigere vis zoals rogvleugel.
  • Siciliaanse caponata
  • Vitello tonato (uitpaulineskeuken.nl)
  • Koningsberger Klöpse (www.kitchentablefood.com)
    Dit gerecht moest voor mij persoonlijk zeker en vast mee opgenomen wordt in het lijstje van recepten voor een restje kappertjes, want het is het lievelingsgerecht van mijn vader. De saus kun je vergelijken met die van een fricassee. En dan malse balletjes van kalfsgehakt, kappertjes en bloemige aardappelen erbij. Ik krijg er nu al zin in.
  • Steak tartaar (www.deeleenkoe.be)

Visgerechten

Vegan

Heb je zelf nog een top recept voor een overschotje kappertjes? Laat het mij weten

(bron beeld gepekelde kappertjes: shutterstock)

Bewaren

2 Comments
  • april 13, 2015

    Super bedankt voor dit goede overzicht en vooral lekkere overzicht, ik hou van die smaak.

Laat een bericht achter