Make the most out of your ingredients

American cheesecake

American cheesecake

Deze reeks American Classics dient toch wel afgesloten te worden met een dessert van formaat: de American cheesecake.

Duitse Käsekuchen wordt American cheesecake

Het ‘patent’ van de New York Cheesecake staat op naam van Arnold Ruben, een Joods-Duitse immigrant die het oorspronkelijke Duitse recept van ‘Käsekuchen’ vanaf 1929 adapteerde in zijn restaurant op Broadway. Hij verving de korst van verkruimelde ‘Zwieback” (beschuit) door de Amerikaanse variante: Graham cookies. Ook ruilde hij de cottage cheese uit het oorspronkelijke recept voor een mengeling van roomkaas een zure room voor een nog romerige taart.

Een cheesecake korst naar ieders smaak

In de beginjaren van de American cheesecake werd er dus al flink geëxperimenteerd, maar het kan nog een stapje verder. Probeer eens één van de volgende originele korst-alternatieven:

  • Uber-Amerikaans? Vervang de Graham crackers door verkruimelde Oreo-koekjes.
  • Zoet en combinatie met zout? Gebruik pretzels als basis.
  • Lust je het liever een beetje pikant? Gemberkoekjes zijn hier perfect voor.
  • Of een Vlaamse twist? Ga voor een bodem van speculoos of peperkoek.
  • Restjes van de zomerijsjes? Verkruimelde Jules de Strooper wafels of ijshoorntjes zijn ook een optie.

Baseer je op onderstaand recept en vervang de korst van speculoos door je koekje naar keuze.

Empty the Fridge - kaastaart met speculaasbodem
Maaltijd Dessert
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Bekijk het recept voor:Cheesecake met speculaas bodem
Maaltijd Dessert
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Bekijk het recept voor:Cheesecake met speculaas bodem
Empty the Fridge - kaastaart met speculaasbodem
Geen commentaren.
Laat een bericht na: