januari 28, 2015
Witloofsoep met Hoegaarden
“1 bottle of beer on the wall”
Ik ben niet zo’n bierdrinker. Op café ja, maar thuis zeker niet. Met het laatste feestje dat ik gaf, bracht iedereen wel iets mee en bijgevolg staan de restanten nu nog altijd bij mij in de kast, waaronder ook een eenzaam flesje Hoegaarden.
Wit bier heeft mij nooit kunnen bekoren, behalve in dit recept voor witloofsoep met Hoegaarden dat ik in mijn lang vervlogen horecadagen van een Franse collega leerde maken. Super eenvoudig en de Hoegaarden in combinatie met de bittere witloof is super combinatie.
Extra’s
- Wil je nog een kleine extra bij deze witloofsoep met Hoegaarden? Top ze dan met bijvoorbeeld croutons.
- In plaats van room kan je op het einde ook een restje kruidenkaas door de soep mengen.
Witloofsoep met hoegaarden
Ingrediënten
- 1 flesje Hoegaarden
- 6 stronkjes witloof in grove stukjes
- 1 ajuin fijngesnipperd
- 1 aardappel(en) geschild en in blokjes
- olijfolie
- 1 liter water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 blaadje laurier
- peper en zout naar smaak
- room optioneel
Instructies
- Fruit de stukjes witloof en ajuin gedurende +/- 10 minuten in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens de blokjes aardappel en laurier toe.
- Giet de Hoegaarden in de pan en roer eventuele aanbaksels los.
- Voeg het water toe en laat de soep gedurende 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
- Verwijder het laurierblaadje en mix de soep glad.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg een beetje room toe indien je een crèmige' soep wil.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments