Make the most out of your ingredients
title image

Tropisch verloren brood met kokos

Tropisch verloren brood met kokos

Empty the Fridge - Tropisch verloren brood met kokos

Afgelopen vrijdag maakte ik en karrevracht aan hummus voor het Hummusfest in Zermatt vzw samen met Mestizo Arts Platform. Een zomerse mix van 2 soorten hummus, kleurrijke seizoensgroenten, bulgursalade, rabarber in ’t zuur en Turks brood om te dippen.

Ik had min porties vrij goed in geschat en zat niet met al te veel overschot, behalve wat het brood betreft. Resultaat: iedereen kreeg een stukje mee naar huis.

https://www.instagram.com/p/BV-KZK1FQR3/?taken-by=emptythefridge&hl=en

Oudbakken brood terug krokant maken

Turks brood blijft als je het in een broodzak bewaart wel een paar dagen goed. Na een dag of 2 blaas je het nieuw leven in door het met wat water te bestrijken en dan in een warme oven kort terug op te warmen. Binnen de paar minuten is het  ‘crunchy’ en lekker warm. Oudbakken brood terug vers maken

‘Sunday breakfast’: Tropisch verloren brood met kokos

En eens het echt te hard wordt om als broodje of toast te eten, kan je er nog altijd verloren brood a.k.a. wentelteefjes van maken. Voor mijn ‘Sunday breakfast’ ging ik voor een tropisch verloren brood met kokos. In plaats van gewone melk gebruikte ik een overschotje kokosmelk en ik voegde wat cardamon- en gemberpoeder toe voor een kruidige toets.

Nog wat exotisch fruit zoals ananas, mango of kiwi erbij en je hebt een lekkere tropische variante op de verloren brood klassieker.

Empty the Fridge - Tropisch verloren brood met kokos

TIP: Als je geen kokosmelk op overschot hebt, kan je ook altijd wat gewone melk mengen met geraspte kokos. Of heb je misschien nog wat kokosmelk ingevroren in de vorm van ijsblokjes?

Empty the Fridge - Tropisch verloren brood met kokos

Tropisch verloren brood met kokos

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng de kokosmelk met het ei, de specerijen en honing tot een glad beslag
  • Snij het fruit in stukjes en zet opzij.
  • Snij het brood in plakken van +/- 2 cm dik. De grootte kies je zelf. Ik sneed vierkante stukjes van +/- 5 cm uit mijn overschotje Turks brood.
  • Week het brood in het melk/ei-beslag. Zet ondertussen een pan op het vuur met een beetje kokosolie of boter.
  • Bak de geweekte stukjes brood tot ze goudbruin zijn.
  • Strijk op het einde nog wat extra honing op één kant en draai het verloren brood nog een keertje om zodat het een mooi krokant korstje krijgt.
  • Schik het verloren brood op een bord en werk af met het vers fruit en een beetje honing en/of poedersuiker naar smaak.
Trefwoord zomer
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating