Make the most out of your ingredients
title image

Ijsblokjes van amandelmelk voor een instant smoothie

Ijsblokjes van amandelmelk voor een instant smoothie

Empty the fridge - Ijsblokjes van amandelmelk

Amandelmelk: na opening slechts drie dagen houdbaar in de ijskast

Behoor je tot het volkje dat om één of andere reden geen koemelk drinkt? Lactose-intolerant, paleo, vegan, om exces hormonen in je melk te vermijden, ….? Dan haal je misschien als melk-alternatief wel eens amandelmelk in huis. Lekker, maar een nadeel dat ik ervan ondervind: op de verpakking staat dat je de melk na openen slechts drie dagen in de ijskast mag bewaren. Allemaal goed en wel, ware het niet dat ik zo’n liter in mijn eentje nooit op drie dagen op krijg.

Maar ik heb een trucje bedacht! Ijsblokjes van amandelmelk voor een instant smoothie.

 • De melk die ik nog overheb, giet ik in een ijsblokjes-vorm en vries ik in.
 • Nadat de melk bevroren is, haal ik de blokjes eruit en doe ze in een hersluitbare diepvrieszak.
 • De volgende keer dat ik een smoothie wil maken, moet ik enkel wat fruit en groenten in de blender gooien, wat ijsblokjes van amandelmelk toevoegen, en hopla… de smoothie is klaar.

Kan het nog eenvoudiger?

En ook nog…

 • Je kan dezelfde methode natuurlijk ook voor andere soorten melk of yoghurt gebruiken.
 • Voor smoothie-inspiratie kan je hier een kijkje nemen.
 • Ook lekker trouwens voor in een iced coffee.
2 Commentaren
 • sanna
  Beantwoorden
  september 4, 2015

  vind dit heel vaag heb zelf ook amandelmelk in huis en bij mij op t pak staat niks van dat t na openen maar 3 dagen houdbaar is soms gebruik ik het 4 dagen niet maar de smaak is na die dagen nog steeds hetzelfde… verder topsite zit nu achter de peer amandelmelk smoothie hij is super!! thnx

Laat een bericht na: