Make the most out of your ingredients
title image

Tomatensoep met pesto en ricotta

Tomatensoep met pesto en ricotta

Empty the fridge - Tomatensoep met pesto en ricotta

Ik maakte gisteren een lasagne klaar met gegrilde groenten, pesto en ricotta.

Geslaagd, maar ik had nog een half potje ricotta en pesto over en aangezien die slechts enkel dagen goed blijven, besliste ik vandaag om er deze Tomatensoep met pesto en ricotta mee te maken.

Een goede match, maar in met bvb. courgettes is dit ook super lekker! De pesto geeft super veel smaak aan je soep en door de ricotta, wordt de soep fluweelzacht.

TIP: Je kan trouwens ook mascarpone i.p.v. ricotta gebruiken.

Heb je nog verse basilicum in huis en wil je zelf pesto maken?

Empty the Fridge - Pesto

Pesto

Gang Saus
Keuken Italiaans

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Pureer de basilicum, de knoflook, pijnboompitten en wat olijfolie in een blender tot een redelijk gladde pasta.
  • Voeg geleidelijk de resterende olie toe.
  • Roer de Parmezaanse kaas erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Je kan de pesto maximaal 1 week in de ijskast bewaren in een afgesloten potje met een laagje olie erover.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Bewaren

Empty the fridge - Tomatensoep met pesto en ricotta

Tomatensoep met pesto en ricotta

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 à 6

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Laat de olijfolie goed warm worden in een soeppot en laat de ajuin, wortelen en look over een middelgroot vuur gedurende +/- 10 min met het deksel op de pot garen. Roer er regelmatig even door.
  • Voeg de tomaten, het water en het bouillonblokje toe en roer goed door elkaar. Laat de soep gedurende +/- 15 min sudderen.
  • Voeg het restje pesto en ricotta en kruid naar smaak met peper.
  • Mix de soep met een staafmixer en dien op met toast en wat geraspte parmezaan.
Trefwoord restje ricotta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating