augustus 7, 2012
Rode wijn saus
Ik trek regelmatig een fles wijn open, drink er een glas of 2 van en ben dan de rest van de week niet thuis. Resultaat: verschaalde wijn!
De oplossing om de wijn niet weg te moeten gooien: rode wijn saus
Heerlijk bij een biefstuk met verse groentjes en gebakken patatjes!
Rode wijn saus
Ingrediënten
- 3,5 dl rode wijn
- 3,5 dl fond kalfs-, runds- of gevolgelte (of bouillon als je valsspeelt)
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 takje tijm (of gedroogde)
- 2 blaadjes laurier
- 2 peperkorrels geplet
- snuifje suiker
- boter koud!!
- peper en zout
Instructies
- Verhit wat boter en/of olie en bak je vlees naar keuze gaar.
- Haal vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Giet het braadvocht grotendeels weg en smelt een vers klontje boter.
- Voeg de fijngesnipperde sjalot, knoflook, tijm; laurier, suiker en geplette peperkorrels en fruit ze aan tot de sjalot glazig ziet.
- Blus met de rode wijn, roer aanbaksel los en laat de saus tot 2/3 inkoken.
- Voeg de fond of bouillon toe en laat de saus opnieuw inkoken tot iets minder dan de helft.
- Giet de saus door een zeef en giet ze over in een propere pan.
- Klop vervolgens een paar klontjes koude boter door de saus zodat ze mooi gaat glanzen en breng op smaak met peper en zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments