Ga terug

Rode wijn saus

Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Saus
Keuken Frans

Ingrediƫnten
  

Instructies
 

  • Verhit wat boter en/of olie en bak je vlees naar keuze gaar.
  • Haal vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Giet het braadvocht grotendeels weg en smelt een vers klontje boter.
  • Voeg de fijngesnipperde sjalot, knoflook, tijm; laurier, suiker en geplette peperkorrels en fruit ze aan tot de sjalot glazig ziet.
  • Blus met de rode wijn, roer aanbaksel los en laat de saus tot 2/3 inkoken.
  • Voeg de fond of bouillon toe en laat de saus opnieuw inkoken tot iets minder dan de helft.
  • Giet de saus door een zeef en giet ze over in een propere pan.
  • Klop vervolgens een paar klontjes koude boter door de saus zodat ze mooi gaat glanzen en breng op smaak met peper en zout.
Recept afdrukken Pin recept