maart 5, 2013
Zoetzure kip met ananas
Probeer met een restje verse ananas eens dit recept voor zoet-zure kip.
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 450 gram kip kipfilet in blokjes
- 30 gram ananas in blokjes
- 1 gele paprika in stukjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 2 tassen rijst
- 1 eiwit(ten)
- 1/2 TL zout
- 2 EL maizena
- 1/4 tas ananas mix wat ananas met een beetje water en honing tot je een homogeen sap bekomt
- 1/4 tas witte wijnazijn
- 1/4 tas ketchup
- 1/2 TL zout
- 2 à 3 EL bruine suiker
- 1 TL gember geraspt
- arachideolie
Instructies
- Meng de blokjes kip met het eiwit, zout en maïzena. Laat dit mengsel gedurende 15 min op kamertemperatuur rusten.
- Meng ondertussen het het ananassap met de azijn, ketchup, zout en bruine suiker.
- Laat een wok goed warm worden op een groot vuur. Giet er 1 TL arachideolie in. Het is belangrijk dat de wok erg warm is. Voeg de blokjes kip toe en bak deze kort aan. De kip moet niet volledig gaar zijn.
- Draai het vuur lager en voeg nog 1 TL olie toe. Voeg de blokjes paprika en gember toe en bak deze gedurende 1 min. Voeg vervolgens de ananas en de zoetzure saus toe.
- Draai het vuur hoog tot de saus kookt en draai het vuur dan terug lager. Laat de saus gedurende 1 à 2 min sudderen en voeg er dan terug de kip aan toe.
- Laat het geheel verder sudderen tot de kip gaar is.
- Dien op met rijst, verse koriander en een beetje limoensap.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.