Zoetzure kip met ananas
Porties Prep Tijd
3 à 4 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
3 à 4 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de blokjes kip met het eiwit, zout en maïzena. Laat dit mengsel gedurende 15 min op kamertemperatuur rusten.
  2. Meng ondertussen het het ananassap met de azijn, ketchup, zout en bruine suiker.
  3. Laat een wok goed warm worden op een groot vuur. Giet er 1 TL arachideolie in. Het is belangrijk dat de wok erg warm is. Voeg de blokjes kip toe en bak deze kort aan. De kip moet niet volledig gaar zijn.
  4. Draai het vuur lager en voeg nog 1 TL olie toe. Voeg de blokjes paprika en gember toe en bak deze gedurende 1 min. Voeg vervolgens de ananas en de zoetzure saus toe.
  5. Draai het vuur hoog tot de saus kookt en draai het vuur dan terug lager. Laat de saus gedurende 1 à 2 min sudderen en voeg er dan terug de kip aan toe.
  6. Laat het geheel verder sudderen tot de kip gaar is.
  7. Dien op met rijst, verse koriander en een beetje limoensap.