Het hummusfest van een aantal weken terug leverde – hoe het ook anders – een flink restje hummus op. Ik was op dat moment toch wel lichtjes hummus-verzadigd, maar weggooien vond ik natuurlijk zonde. En dus ging ik op zoek naar een manier om de hummus te ‘camoufleren’ in een andere bereiding.
Heb je hummus op overschot maar meer zin in een warm gerecht? Probeer dan zeker deze vegetarische pasta met hummus! Een beetje een vegan, Aziatische versie van een klassieke pasta Carbonara.
Vegetarische pasta met hummus
Een recept vanop bon appétit diende ter inspiratie maar ik gaf er mijn eigen twist aan. Het restje hummus mengde ik met wat sesamolie, mirin, sojasaus en sesamzaadjes. Deze smeuïge saus bond de spaghetti lekker aan elkaar en wat in olie gebakken ajuin, chilipeper en cashewnoten zorgden voor een kruidige topping.
De perfecte dish voor wanneer je binnen een kwartier een lekkere bowl comfortfood op tafel wil toveren. Nog wat spaghetti op overschot? Dan duurt het zelfs maar vijf minuten.
Recept Afdrukken
Vegetarische pasta met hummus
Stemmen: 4
Score: 3.75
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 4
Score: 3.75
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en voeg de spaghetti toe. Kook deze beetgaar.
Warm ondertussen de olie in een wok en voeg wanneer deze warm is de ajuin, chilipeper en cashewnoten toe. Roer er regelmatig door tot alles mooi goudbruin is.
Meng in een kom het overschotje hummus met de mirin, sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes en zet opzij.
Giet de spaghetti af en schep ze onmiddellijk door de hummus-saus. Garneer met de gebakken ui en noten, koriander en een halve limoen. Eventueel kan je deze vegetarische pasta nog afwerken met een spiegelei.
Geen commentaren.