The Elvis – Een milkshake met banaan en pindakaas
Celebrity Leftovers
De komende 5 weken presenteer ik jullie in de reeks Celbrity Leftovers elke week een recept geïnspireerd door een bekend persoon. Dit kan een gerecht zijn vernoemd naar een rockster, prima ballerina, koning,… of gebaseerd op diens favoriete ‘plat’.
Elvis has left te building,… I present The Elvis!
De eerste in de reeks is ‘The Elvis’, een milkshake met banaan en pindakaas.
Elvis was blijkbaar een fervente fan van ‘greasy food’ zoals chili fries, cheeseburgers en monkey bread. Degelijke ‘Southern cooking’ met tonnen boter. Het mag dan wel comfort food zijn, maar gezond is het alles behalve.
‘Peanut butter and nanner sandwich’ make-over
Een van zijn favoriete snacks was de ‘peanut butter and ‘nanner sandwich’. 2 sneden sandwich brood met pindakaas, en schijfjes banaan gebakken in heel veel boter. In de reeks ‘Celebrity leftovers‘ is deze caloriebom van formaat toe aan een iets lijn-vriendelijkere make-over in de vorm van een milkshake met banaan en pindakaas.
Leftover tips
- Deze milkshake met banaan en pindakaas is perfect voor overrijpe bananen. Vries ze op voorhand in en zo heb je er altijd eentje bij de hand voor deze smoothie.
- Als je de banaan niet diepgevroren hebt, kan je een 6-tal ijsblokjes mee blenderen of ijsblokjes van amandelmelk gebruiken.
(bron beelden: shutterstock.com – beeld milkshake – beeld peanut butter and nanner sandwich)
Prep Tijd | 5 minuten |
Porties |
milshake
|
|
|
Ingrediënten
- 1 rijpe bana(a)n(en) liefst op voorhand al diepgevroren
- 1 tas melk naar keuze
- 1 TL pindakaas
- 1 snuifje zout
- honing optioneel naar smaak
Instructies
- Blender alle ingrediënten tot een gladde smoothie.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.